Prima lucrare sociala Internationala

PRIMA LUCRARE SOCIALA INTERNATIONALA ORGANIZATA DE SCOALA DE MESERII Dr. IUGA DE SALISTE

Fundatia Dr. Iuga de Saliste a organizat, in perioada 20 – 27 martie 2013, la Sibiu, prima sa lucrare sociala internationala in cadrul programului social demarat in 2012. Proiectul este menit sa inlesneasca schimbul de experienta dintre participanti, sa aduca un plus in instruirea acestora, respectiv sa sprijine institutiile de invatamant si pe cele de asistenta sociala. Prima lucrare sociala din cadrul programului a constat in reabilitarea, in perioada 29 august – 4 septembrie 2012, a unei suprafete de aproximativ 300 metri patrati de parchet masiv, in sali de clasa ale Colegiului National Gheorghe Lazar si in caminul Colegiului Tehnic Terezianum din Sibiu. Actiunea a fost organizata in colaborare cu Primaria Sibiu si cu SC Alveco Montaj S.R.L. Bucuresti, importator Eugen Lägler GmbH Germania.

La actiunea din acest an, la care au participat patru germani, patru olandezi, trei irlandezi si opt romani s-au reabilitat – slefuire si finisare (uleiere) – aproximativ 400 metri patrati parchet masiv vechi. Lucrarile s-au desfasurat in sali de clasa ale Colegiului National Gheorghe Lazar si ale Colegiului Economic George Baritiu, precum si in caminul Colegiului Tehnic Terezianum. Lucrarea sociala a fost organizata in parteneriat cu Primaria Sibiu si cu ajutorul sponsorilor: Kiehl Group Germania, Loba Germania, Mapei Romania, Woca Danemarca, Kuberit Profile Sistems Germania, Stauf Klebstoffwerk Germania, carora Fundatia le multumeste si pe aceasta cale.

Participantii la lucrari au fost organizati in echipe mixte si au lucrat sub coordonarea domnului Marius Filipascu, vicepresedinte al Fundatiei Dr. Iuga de Saliste, profesor la scoala de ucenici Dr. Iuga de Saliste, si a domnului Constantin Nemesu, director al S.C. Alveco Montaj SRL Bucuresti, importator al renumitului producator german Eugen Lagler GmbH din Germania. De altfel, participantii au fost instruiti sa utilizeze tehnologia avansata de slefuire Premium, dezvoltata de Eugen Lagler GmbH, folosindu-se de masinile si materialele recomandate de producatorul german. Ei au participat si la seminarii organizate de sponsorii evenimentului.

Cu ocazia lucrarii sociale internationale de la Sibiu a fost folosita, in premiera in Romania, noua tehnologie de maturare UV a finisajului pentru parchet, pentru scurtarea timpului de lucru.

Nu in ultimul rand, participantii la lucrare, atat cei din strainatate cat si cei din Romania, care au invatat si au lucrat impreuna, s-au si distrat impreuna. Au vizitat orasul si Muzeului Satului din Sibiu. Lucrarea sociala a fost un real prilej pentru schimburi de experienta, legarea de prietenii intre participanti si, totodata, pentru sprijinirea municipalitatii prin reabilitarea pardoselilor din cladiri destinate Educatiei.