Absolventi

PRIMII LINOLISTI CU DIPLOMA DIN ROMANIA!

PRIMII PARCHETARI – LINOLISTI CU DIPLOMA DIN ROMANIA!

George Poenaru, de la SC Epa Floor Studio SRL si Ioan Cinca, de la SC Alveco Montaj SRL, sunt primii absolventi ai cursurilor Scolii de meserii Dr. Iuga de Saliste.

De acum, caietele de sarcini pentru licitatiile publice pot prevedea obligativitatea ca montajul de PVC sau linoleum sa fie executat de persoane calificate, deci scolile si spitalele pot beneficia de lucrari bine efectuate, reprezentantii acestora nemaifiind obligati sa accepte compromisuri realizate de montatori care au “furat” meserie, invatand-o lapidar si executand-o total amator.

Examinarea dupa toate rigorile Scolii germane a demonstrat calitatile absolventilor, atat Comisia oficial numita cat si renumitul profesor Josef Heller, din Germania, confirmand, prin notele acordate, foarte buna pregatire teoretica si practica a lui George si a lui Ionut.

Daca, in Romania, parchetul se monteaza corect, cateodata, covorul PVC comercial si linoleumul sunt, de cele mai multe ori, prost montate, din cauza lipsei de pregatire a asa-zisilor meseriasi.

Montajul de PVC si cel de linoleum, desi par simple, implica multe cunostinte, abilitati si rigoare, calitati care nu pot fi dobandite altfel decat printr-o pregatire profesionala corespunzatoare.

Programa Scolii germane adoptata de Scoala de meserii Dr. Iuga de Saliste confirma acest tip de pregatire, iar Ionut si George au beneficiat de aceasta.