Prima lucrare sociala

Scoala de meserii Dr. Iuga de saliste a demarat, in anul 2012, un amplu program de lucrari sociale menite sa inlesneasca schimbul de experienta dintre participanti, sa aduca un plus in instruirea acestora, respectiv sa sprijine institutiile de invatamant si pe cele de asistenta sociala.

Prima lucrare sociala din cadrul acestui program a constat in reabilitarea, in perioada 29 august – 4 septembrie 2012, a unei suprafete de aproximativ 300 metri patrati de parchet masiv, in sali de clasa ale Colegiului National Gheorghe Lazar si ale caminului Colegiului Tehnic Terezianum din Sibiu. Actiunea a fost organizata in colaborare cu Primaria Sibiu si cu SC Alveco Montaj S.R.L. Bucuresti, importator Eugen Lägler GmbH Germania, carora Scoala Dr. Iuga de Saliste le multumeste pentru ajutorul dat.

Sub asistenta profesionala a Scolii de meserii Dr. Iuga de Saliste a fost restaurata o suprafata de parchet vechi de peste 40 de ani, aceasta fiind slefuita in conformitate cu novatoarea tehnologie de slefuire Premium, dezvoltata de renumitul producator german Eugen Lägler GmbH. Participantii la lucrare – parchetari din firme specializate si ucenici ai Scolii de meserii Dr. Iuga de Saliste – si-au insusit cunostintele teoretice si practice necesare aplicarii Lägler Premium-Sanding-Technology, lucrând cu seturi de mașini de șlefuit indicate de producatorul german (masina de camp Hummel, masina de margini Flip si mașina de slefuit fin, cu trei discuri independente, Trio), precum si cu tot setul de abrazive promovat de Eugen Lägler GmbH. De altfel, in prima zi a manifestarii, participantilor le-au fost prezentate Tehnica de Șlefuire Premium, precum și toate materialele si masinile de lucru. Participantii la eveniment au lucrat in echipe, sub îndrumarea domnului Constantin Nemeșu, directorul S.C. Alveco Montaj S.R.L., și a domnului Marius Filipascu, vicepresedintele Fundatiei Dr. Iuga de Saliste.

Lucrarile au mai inclus schimbarea plintei, inlocuirea anumitor lamele de parchet, prin fixare mecanică și lipire cu adeziv Mapei (Italia), finisarea cu ulei Eukula (Germania). In final, atat participantii, cat si beneficiarii lucrarii au fost instruiti in legatura cu intretinerea si curatarea parchetului uleiat de către domnul Liviu Bărbat, reprezentantul renumitei firme producatoare de materiale pentru curatenie si intretinere Kiehl (Germania).

Primaria Sibiu a asigurat participantilor la eveniment cazare si masa la caminul si cantina Colegiului Tehnic Terezianum.